dilluns, 29 d’abril del 2013

EL RESTAURANT L'ESTANY REP EL PREMI LLORENÇ TORRADO

EL RESTAURANT L'ESTANY GUANYA EL PREMI LLORENÇ TORRADO EN EL MARC DE LA FIRA FESTAST.


Diumenge 10 de Març , a les 18:30 h al pavelló firal de Tortosa dins del marc de Festast 2013, es va fer entrega dels III premis Llorenç Torrado, a Lluís Garcia Muñoz, del Restaurant l'Estany-Casa de Fusta.
Aquests premis volen ser un reconeixement a professionals i empreses dels Països Catalans en les categories de cuina i restauració i divulgadors que donen a conèixer la cultura gastrònomica catalana.
Llorenç Torrado va morir a l'estiu de 2007, periodista i gastrònom habia col-laborat en programes de ràdio i de la televisió, tant a TVE com a TV3 amb "Els matins de TV3" on conduïa la secció "Cuina de mercat"

ENTREVISTA A LLUÍS GARCIA, EMRESARI DEL SECTOR TURÍSTIC I GASTRONÒMIC.


25 anys del Restaurant l'Estany i de feina feta, com ho valores ?
    Sembla fàcil dir 25 anys, però són molt anys treballant en un sector i en una gastronomia en la que crec, amb una gastronomia típica de les nostres terres, fent plats típics, com los arrossos, lo xapadillo, los ous de tenca etc. A més, hem consolidat una mena de feina i de fer territori a la vegada, d'haber consolidat llocs de treball, que amb els temps que corren no és una mala noticia.
Vas apostar per una cuina en principi desconeguda per a molta gent, no tans sols de fora sinó per a la gent jove de casa nostra.
    Efectivament, quan varem començar eren plats molt poc coneguts com arr`s col i fesols o sopes de frígola, coses que encara seguim oferint als clients i que realment va impactar en aquell moment i el que ens va donar nom i ens va fer coneguts més enllà de les nostres terres una cuina i una forma de fer ens ha fet mereixedors d'alguns reconeixements
Cal dir que la cuina del Delta és una de les més apreciades actualment dintre de la Gastronomia Catalana, com set'ha reconegut la teva feina?
    El Millor reconeixement és la resposta que donen els clients de la nostra oferta turística i gastronòmica, tot i així, els reconeixements que he rebut han estat sempre per la cuina de proximitat i per els productes que utilitzem, com per exemple el premi gastronòmic Llorenç Torrado, un home que va ajudar a lluitar per la cuina de base, la cuina tipica i que ens van otorgar a la Fira FesTast.
    D'altra banda també varem ser el primer restaurant de les Terres de l'Ebre i possiblement de tot Catalunya que va ser premiat a Madrid, uns premis que repeteixo se'ns han donat per promocionar allò que tenim.
    La nostra cuina no es pot camuflar, és una cuina autèntica, respectant sempre els altres tipus de cuina , d'això ens en sentim orgullosos.



Et consideres un dels primers emprenedors de la gastronomia del Delta?
    Fa 25 anys era difícil ser emprenedor, en un indret perdut del Delta, potser tan difícil com ara, moltes vegades ens han dit pioners, iniciadors etc, peró sense dubte hem estat, si no els primers, dels primers que vam apostar per la nostra gastronomia i pel nostre paisatge, i per convertir  un lloc com en el que estem en un punt de referència gastronòmica i de turisme on poden trobar el més típic del Delta de l'Ebre, hem intentat sempre ser quelcom més que un restaurant.
Gràcies i enhorabona pels 25 anys.
    Gracies a vosaltres.


FONT REVISTA AMPOSTA . ABRIL 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada